Stofzuiger Huisstofmijt

Zeker als je een allergie hebt voor huisstofmijt is het goed om te weten dat er tegenwoordig stofzuigers zijn welke voorzien zijn van filters welke voorkomen dat huisstofmijt door de stofzuiger weer door het huis verspreid worden. Het probleem van huisstofmijt is dat mensen hier makkelijk een allergie voor kunnen ontwikkelen, en volgens gezondhiedsblogger Lili is het een allergie die erg veel poetsen en schoonhouden met zich meebrengt.

Men is dan niet zozeer allergisch voor de huisstofmijt zelf maar voor de uitwerpselen hiervan welke zo klein zijn dat deze makkelijk door de lucht kunnen bewegen als stofdeeltjes. Een stofzuiger voor huisstofmijt voorkomt allergieklachten tijdens en na het stofzuigen omdat een stofzuiger voor huisstofmijt deze kleine deeltjes uitfiltert en volledig schone lucht uitblaast.

robot cleaner huisstofmijt stofzuiger

Ook de huisstofmijt zelf wordt makkelijk in deze stofzuiger gevangen zodat het probleem uiteindelijk ook flink vermindert.

Een stofzuiger voor huisstofmijt is daarom zeker voor mensen met allergieklachten een uitstekende manier om toch een stofzuiger te kunnen gebruiken zonder dat men last krijgt van de luchtwegen.